Kaip “Facebook” Atblokuoti Ir Užblokuoti Žmogų?

Kartais gyvenime atsitinka tokia situacija, kad žmogus jus tikrai įžeidė ar jūs tiesiog susipykote. Tokiu atveju, jūs nenorite jo matyti, netgi savo “Facebook” laiko juostoje. Ką jūs galite padaryti? Atėjo laikas tą žmogų užblokuoti, tokiu būdu, jis tiesiog negalės nieko paskelbti jūsų laiko juostoje ir matyti to, ką skelbiate jūs. Taip pat negalės pažymėti jus savo įrašuose, atsiųsti kvietimą draugauti ar pradėti pokalbį su jumis.

Norėdami ką nors užblokuoti vykdykite šiuos veiksmus:

Kompiuteryje:

  • Spustelėkite rodyklę viršutiniame dešiniajame „Facebook“ puslapio kampe;
  • Spustelėkite „Nustatymai“ (“Settings”);
  • Kairiajame stulpelyje ieškokite ir pasirinkite „Blokavimas“ (“Blocking”);
  • Puslapio centre ieškokite skilties „Blokuoti vartotojus“ (“Block users”) ir lauke „Blokuoti vartotojus“ (“Block users”) įveskite asmens vardą arba jo vardo dalį;
  • Bus pateiktas sąrašas jūsų draugų, atitinkančių tai, ką įvedėte;
  • Raskite asmenį, kurį norite užblokuoti, ir spustelėkite šalia jo vardo esantį mygtuką „Blokuoti“ (“Block”);
  • “Facebook” dar kartą jūsų paklaus ar esate tikras ir tada spauskite “Blokuoti” (“Block”).

Telefone:

  • Atidarykite savo “Facebook” programėlę ir spauskite trijų horizontalių linijų mygtuką, esantį viršuje dešinėje (jei naudojate “Android”) arba apačioje dešinėje (jei naudojate “iPhone”);
  • Slinkite žemyn ir spauskite “Nustatymai” (Settings”);
  • Tada spauskite “Paskyros nustatymai” (“Account Settings”);
  • Slinkite žemyn ir spauskite “Blokuoti” (“Blocking”);
  • Tada spauskite lauką “Blokuoti vartotojus” (“Block users”), kur reikia įrašyti žmogaus vardą, kurį norite užblokuoti;
  • Rašykite visą arba dalį žmogaus vardo, kurį norite užblokuoti;
  • Tada spauskite “Blokuoti” (“Block”);
  • “Facebook” jums pateiks sąrašą vardų, atitinkančių jūsų rašomą vardą;
  • Pasirinkite jums tinkantį ir spauskite “Blokuoti” (“Block”).
  • “Facebook” dar kartą paklaus, ar esate įsitikinęs;
  • Tada dar kartą spauskite “Blokuoti” (“Block”).

Norėdami ką nors atblokuoti vykdykite šiuos veiksmus:

Jei apsigalvosite ir norėsite ką nors atblokuoti, šis veiksmas taip pat yra gana paprastas:

  • grįžkite į skiltį „Blokuoti vartotojus“ (“Block users”);
  • Lauke „Blokuoti vartotojus“ (“Block users”) pamatysite visų užblokuotų asmenų sąrašą.
  • Tiesiog spustelėkite mygtuką „Atblokuoti“ (“Unblock”) šalia to žmogaus, kurį norite atblokuoti, vardo.